Search
 

Permanente make-up

Le naturel +

Permanente make-up of kortweg PMU is een maquillagetechniek die via pigmentatie de mooie bogen en vormen van uw wenkbrauwen, ogen en lippen accentueert of verbetert. U bepaalt zelf in overleg de intensiteit. Dit kan gaan van een delicate upgrade tot een geprononceerder effect maar altijd stijlvol. Het resultaat blijft kleurvast gedurende 2 tot 5 jaar voor de eye-liner en lippen en 1 tot maximum 1.5 jaar voor de wenkbrauwen. Semi-permanent is dus een juistere term.

GEGARANDEERD MOOI RESULTAAT – PIJNLOZE BEHANDELING – SPECIALIST MET MEDISCHE SCHOLING –
HOOGSTE STANDAARD – BETAALBARE LUXE

AANPAK

Elke behandeling start met een intakegesprek. We bespreken al uw wensen en vragen en stellen een plan van aanpak op. Samen bepalen we de beste techniek, kleur en vorm. Pas als u tevreden bent met het design start het eigenlijke pigmenteren. Een PMU behandeling bestaat standaard uit 2 sessies met minimum 6 weken tussen. Het pigmenteren zelf neemt ongeveer een half uurtje in beslag. Het hele proces met voor – en nabehandeling duurt ongeveer anderhalf uur per sessie.

Bij zwangerschap of borstvoeding kan de behandeling niet plaatsvinden. Menstruatie kan zorgen voor een verhoogde gevoeligheid.

Wanneer zijn meer dan 2 sessies nodig voor een optimaal resultaat? En wat vermijd je beter vlak voor een behandeling? Klik hier ook om te weten hoe je kleur zal evolueren en waarom je best een retouche vraagt.

PERMANENTE MAQUILLAGE: MUST KNOWS

Meer dan 2 sessies
  • Huidtypes 1 en 2
   Bij dames met rood haar en lichte blondines met een doorgaans blekere teint zal de huid na pigmentatie roder en meer gezwollen zijn. Soms pakt het pigment ook minder goed.
  • Vroeger weggelaserde PMU
   Daardoor kan meer littekenweefsel in de huid aanwezig zijn waardoor het pigment mogelijk minder goed pakt.
  • Extra retouches en accenten
   Signature biedt een 3e sessie aan voor 75 euro (of de prijs van pigment en naald ) als u boekt binnen de 3 maanden na de vorige sessie van de behandeling
No Go's

Voor de behandeling

  • Alcohol
  • Sport: verhoogde lichaamswarmte zorgt ervoor dat poriën open gaan staan. Zweet bevat bovendien zout dat trouwens ook wordt gebruikt om ‘verkeerde’ permanente make-up te verwijderen!. Open poriën en zout kunnen dus voor effect hebben dat kleur meer gaat vervagen.

Voor en na

  • Een gebruind gezicht, zowel zon als zonnebank zijn uitgesloten. Pigmenten genezen donkerder op een gebruinde huid. Spraytan kan wel. Blijf 2 tot 4 weken voor en 2 tot 4 weken na de behandeling ver weg van zon of zonnebank.
  • Lenzen voor minimum 3 dagen
  • Wimperextensions

Na de behandeling

  • Zeewater, zwembadwater en sauna zijn absoluut te vermijden voor minimum 14 dagen. Idem dito voor zon en zonnebank en dit best tot 4 weken na de behandeling.
Een optimaal herstel
 • Na de behandeling krijgt u richtlijnen op papier.
 • De herstelperiode verschilt van persoon tot persoon. Reken op gemiddeld 1 week na elke sessie.
 • Zwellingen en een mogelijk weinig bloeden tijdens de behandeling worden tot een minimum beperkt omdat Signature de juiste professionele techniek gebruikt. Dit vermindert evident de duur van de herstelperiode.
 • Enige zwelling is normaal na elke PMU. De zone mag nadien gekoeld worden met icepacks. Een drogere huid, jeuk en gevoeligheid horen bij het proces van de wondgenezing. Al deze ongemakken verdwijnen spontaan na een paar dagen.
 • Behandel gepigmenteerde zones altijd met zachtheid. Niet bijten op of pulken aan de lippen bijvoorbeeld. Voorzichtig eten. Hou behandelde gebieden goed vet dus om de 2 uur smeren is geen luxe maar noodzaak.
Kleur & Retouches
  • Na maximum 30 dagen zal een gepigmenteerde kleur altijd 30 tot 40% lichter worden. Een nabehandeling of 2de sessie is standaard nodig en dient om de ‘te zachte’ plekjes op te vullen en de puntjes op de i te zetten. Ideaal gebeuren deze retouches minimaal 6 weken na sessie 1. U laat immers best bijwerken als uw kleur gestabiliseerd is.
  • Het resultaat van een Signature PMU blijft kleurvast 2 tot 5 jaar voor eye-liner en lippen en 1 tot maximum anderhalf jaar voor wenkbrauwen.
  • Bescherm uw PMU goed en u zal langer plezier hebben van uw kleur. Boosdoeners die vervaging versnellen zijn teveel zon, een zeer vette huid, anti ageing cremes, retinol houdende producten en overdadige transpiratie. Kans is groot dat u in dergelijke situaties na ongeveer 1 jaar eens moet binnenspringen voor retouches.
Plan uw bezoek goed

Let op de no go’s na de behandeling. Hou rekening met een herstelperiode.

Voor een intake of gewoon een vrijblijvend gesprek. Stel gerust al de vragen die u wenst. We geven u ook graag referenties.

Klanten van ons die een PMU hebben laten doen delen graag hun ervaringen.
U kan daarna nog altijd beslissen.

Ja, ik maak nu een afspraak
wimperlift professioneel voor en na kleur

MICROBLADING

Voor volle volumineuze wenkbrauwen

Combinatietechniek van haartjes en ombre voor het meest natuurlijke effect.

wimperlift professioneel voor en na kleur

PERMANENTE ONTHARING

Zowel voor dames als voor heren, zowel gezicht als lichaam zoals onderbenen of zwembroek – en bikinilijn. Pijnloos, professioneel en met een duurzaam mooi en clean resultaat.